3.3.09

Super Kahramanlarin Cinsel Hayatlarina Ek - Gay Kahramanlar

Super kahramanların cinsel hayatları hakkında atıp tutacak kadar kendimi bilgili sanıyordum ama değilmişim. O yazimda ufak bir gerçeği atlamışım. Gay süper kahramanlar. Gay süper kahramanlar da varmış, benim o zamanlar bilmediğim. Örneğin bu soldaki Northstar'in gay olduğunu açıklamasıyla ilgili yapılmış bir haber. Henüz süper kahramanlar dünyasında gay olduğunu açıklamış sadece o var ama bunun dışında cinsel kimliklerini gizleyen gay kahramanlar da var. Mesela Obsidian.

Dedikodu olacak ama Obsidian'in bir dost meclisinde cinsel seçimiyle ilgili olarak bir cevap vermekten kaçınıp "Niye etiketler olması gerekir ki?" diye sorduğu biliniyor. Daha sonra da zaten Damon Matthews'la öpüşürken görülmüştü.

Lesbiyen super kahramanlar da var. Orneğin Batwoman son yeniden doğuşunda süper kahramanlar dünyasına bir "lipstick lesbian" olarak girdi. Her ne kadar daha önce Batman'le aralarında bir yakınlaşma olmuş olsa da ilişkileri uzun ömürlü olmamıştı. Herkes bunu Batman'in çapkınlıklarına bağlamıştı ama demek ki farklı sebepleri de olabilirmiş.

Jim Shooter (Marvel'in CEO'su) süper kahramanlar dünyasında gayler olmayacağını söylemiş zamanında. Ancak sayıları henüz az olsa da bu süper kahramanlar da var ve onlardan bahsetmesem çok ayıp olacaktı. Neyse ki gazetede haberini gördüm ki aklıma geldi.

3 comments:

Uyumsuz said...

Şu eşcinsel oldugunu açıklayan süper kahramanın haberini hatırlıyorum. Hatta AIDS'li bir bebegi evlat mı edinmişti, hayatını mı kurtartmıştı neydi ? Batıda eşcinsellik her ne kadar kucak açılan bir olgu olsa da hala belli alanlarda kabul edilemiyor. Süper kahraman olmak da böyle bişi işte, eger erkeklere ilgi duyuyorsan bu seni "yumuşaklaştırıyor"

Bir de Rock müzik piyasası böyledir. Freddy Mercury yüzünden Queen asla harbi Rock grubu imajını yakalayamadı. Halbuki Queen sadece I Want To Breakfree tarzı soft Rock yapan bir grup degildi.

Öte yandan en trajigi ise bir zamanların en sert en kulagi tizleten gruplarından Judas Priest solistinin aslında eşcinsel oldugunun yıllar sonra ortaya çıkması. Adam o yıllarda bunu açıklasa, hadi canım yumuşak sen de diye hiçbir Rock kitlesi peşinden gitmezdi grubun. Bugün öğrendiğimizde ise, vay be demek öylemiş, e olsun yaşasın Judas şeklinde hala bagrimiza basıyoruz.

Ne yazık ki nasıl moda dünyası ile eşcinsellik iç içe geçmişse maskulenliğin öne çıktıgı alanlarda hala tabu.

Emre KORLU said...

süper kahramanların arasında da mı var gayler aaa ben bunu ilkkez duydum..

Feride Nizamettin said...

Daily Mail mi okuyorsun sen:)