25.4.10

Şarkılardan fal tuttum...






Hepimiz 21. yüzyıl yaşayanları olduğumuzun bilincinde çoğunlukla medeni davranan insanlarız. Artık kadın erkek ilişkileri de oldukça özgür. Flörttür, sevişmekdir hepsi artık özgürce yaşanabilen ve normal kabul edilen olaylar. En azından benim yaşadığım çevrede. Ama yine de biri çıkıp bir sevgilisine "Şimdiye kadar bir yığın insanla birlikte oldum ama seni bir farklı seviyorum" dese bunu romantik olarak algılamak oyle her babayiğidin harcı olmaz diye düşünüyorum. Ne kadar medeni olursa olsun insanın içinde bir "OHA!" kıvılcımı yaratır. Ama gel gör ki sevenler birbirlerinin gözlerine baygın baygın bakıp: 


"Kimler geldi hayatımdan kimler geçti
En güzeli senin kadar senin kadar sevilmedi..." 
parçasına eşlik edebiliyorlar. Yahu bir durun be! Nasıl romantizmdir bu, nasıl şarkıdır.

Örneğin bir de:
"Her çiçekten bal alırsın
Her gördüğünle kalırsın
Sen kendini ne sanırsın
Belki bir gün uslanırsın gönül" var. Yahu adam, kadın her neysen, ben zamparayım diye şarkı yapılır mı? Kime ne ispat etmeye çalışıyorsun, ne mesaj vermeye çalışıyorsun. Ben zamparayım ama belki bir gün geçer dur bakalım diye bir şarkı olur mu? Olur. Var.


Bir örnek daha: "Ben bal arısı gibiydim senden önce, bak pervanelere döndüm seni görünce." Eee sonra? "Yine bal arısı olup beni boynuzlamayacağın ne malum alçak şarkı sözü yazarı!" demez mi şarkı söylenen kişi? (Bu arada arıların da Türk şarkı sözü kültüründe biraz hafif meşrep algılandığını da farkediyoruz.)

"Hareketli geçmişim vardı, biraz Sex in the City takıldım ama artık geçti, geçer" şarkı sözleri dışında başka dumur edici sözler de var. Mesela: 

ster vur, ister okşa 
İster tut, ister yolla 
İster sev, ister zorla 
Ben böyleyim..."
Tamam kimse ilişkisi için değişmemelidir. Değişmesi de beklenmemelidir. Ama romantik birşey söylüyormuş gibi de adamın suratına bakıp "Kardeşim ne yaparsan yap. Mal bu. Yerse!" denmez ki. Denecekse de bu romantik tavırla söylenmez. Romantizm bu değil.

Ve Türk halkına, özellikle erkeklerine, şarkıyla vurulmuş en büyük darbe! "Sevmek bir ömür sürer, sevismek bir dakika!" Eurovision'a katılmış, bütün Dünya'ya canlı canlı söylemiş Semiha Yankı bunu. Rezalet ki ne razalet.

3 comments:

Uyumsuz said...

Kimler geldi kimler gecti sarkisi aslinda simdiki sevgiliye soylenen bir sarki degil ki yaw. Evet hayatindan tonla insan gelmis gecmis ama o kisinin yeri hep ayri olmus, ustune de muhtemelen apayra hayatlara kaymislar gene de onu unutamamis bir asigin seslenisidir bu sarki.

Ayrica sevdigim uc bes duzgun sozlu sarkilardandir.

Oyle iste..

:)

Anonymous said...

Yazar cok tesekkurler...

Selamlar Ebru

Anonymous said...

Lek owocuje [url=http://www.onelifefestival.pl/2011/01/perfumeria-kokai/]Perfumeria[/url] zmniejszenie poch³aniania substancji tluszczowych za poœrednictwem ludzki stworzenie. To doskonale nowy œrodek w celu nastolatek, które potrzebuj¹ odchudziæ siê tudzie¿ przejœæ na milszy ruch posi³ków. Medykament ten akceptuje podnieœæ skutecznoœæ odchudzania o 45 % w zestwieniu spoœród wdro¿eniem [url=http://www.perfumeryjna.pl]Perfumeria internetowa[/url] tylko diety a æwiczeñ fizycznych. Specyfik ów posi¹dziesz w aptece internetowej. Zapraszamy do prê¿nej online taniej apteki internetowej po leki oraz po informacje o œrodkach. Fury z tej przyczyny alli Promujemy ta¿ krain¹ cenê leków zaœ ano majêtnoœci¹ satysfakcjê odwiedzaj¹cych stronicê. Apteka internetowa jest jedn¹ spoœród siedmiu w najwiêkszym stopniu szczególnych tudzie¿ kapitalnych siê portali zapewniaj¹cych zaopatrywanie plonów farmacetycznych.Musimy przedstawiæ aktualnie trzy warianty prepratów. Polska apteka o której piszemy dzia³a w strategia niezawodny a deleguje [url=http://www.artykulandia.pl/Perfumeria-internetowa-a10.html]Perfumeria[/url] leki w zaci¹gu ledwo niejakiego dnia od chwili momentu uskutecznienia twojego zamówienia. Przed chwil¹ z tamtego wykonuje szczególne [url=http://www.perfumeria.tm.pl]Perfumeria internetowa[/url] punktacji pacjentów. Na chudy brzuszekJest krocie za³¹czników diety na wyszczuplenie. A¿ do ciê¿kich przylegaj¹ te obejmuj¹ce w zespole l-karnitynê, jednak¿e rzeczwiœcie stwierdzonym oraz tudzie¿ udowodnionym postêpowaniem byæ mo¿e pochwaliæ siê zaledwie alli posiadaj¹cy tzw.orlistat.Sposób od¿ywiania siê jednak zaœ praktyka fizyczne w przewa¿aj¹cym szczeblu decyduj¹ o dobrym zegnaniu [url=http://www.perfumeria.atm.pl]Perfumeria[/url] wa¿noœci.Na menopauzêMenopauza jest kiedy niekiedy, kiedy krwawienie koñczy, zaœ jajniki ostatecznie zaprzestaj¹ wytwarzaæ jajeczka. Na menopazuê czynne s¹ takie amalgamaty kiedy diohespan max, diosminex zawieraj¹ce diosminê. Czas menopauzy atoli nie mieni dla paszczy pieknej katastrofy a nale¿y z ni¹ siê zmierzyæ.