15.12.08

Eski Türk Filmi Kadınları

Eski Türk filmlerinde beni en çok şaşırtan konulardan birisi filmlerdeki kadınların pratik kaltaklıkları. Bütün eski Türk filmi kadınlarından özür dilerim ve tacavüze uğramayanları tenzi ederim ama öyle... Şöyle izah edeyim, kadın bir defa tecavüze uğradı mı tamam. Artık hayat kadını olabilir. Arası yok mu ya bunun? Nasıl bir mantık ki bu? "Nasılsa birisi yaptı bunu bari halka açıp para kazanayım" zihniyeti nedir? Sanki tecavüz Küçük Nuri ile Gazozlu Kadının Zarı arasında değil de makas ile kurdele arasında. Tamam artık tecavüz oldu oramız halka açılmıştır, hayırlı uğurlu olsun...

Küçük Emrah, yazık, filmlerde az çekmedi bu zihniyetten. Aşağılandı, töre katili oldu, hem annesinin, hem ablasının, hem sevgilisinin, hatta yavuklularının hayat kadını olduğunu gördü. Garson olup diskoda dans etmek dışında başına gelen en kötü şey bu oldu adamın. Çiğdem Tunç, Oya Aydoğan, Serpil Çakmaklı az düşmediler kötü yola... Hep bu zihniyet yüzünden. Oysa ki normalde olsa nasıl olmalı? Allah kahretsin içtik gazozu, kaybettik bekareti ama hiç olmazsa bundan sonra dikkatli olalım, alışkanlık haline gelmesin.

Hoş bakire olmaya da gerek yok ya. Kadinin kazık kadar oğlu vardır. E yani demek ki bir cinsel geçmişi var. Sonra şehre gelir. E bütün büyük şehir tecavüzcü ya. (O da ayrı hikaye...) Pat Oya Aydoğan'a tecavüzü ediverir Nuri. O zamana kadar uslu kadın tek bir seferde bütün namus, ahlak vs. kurtulup paraya çevirmeye başlar tecavüzü. Diyorum ya pratik kaltaklık diye. E oldu bir kere bari faydasını sürelim... Hayret.



3 comments:

Uyumsuz said...

Yalnız hayat kadını olana kadar saftirik olan bu kadınlar çizginin öteki yanına geçince de pek bir cilveli ve uyanık bir hal alırlar ya ben de ona şaşarım. Hatta sevdikleri bunların kötü yola düştüğünü bilmesin diye akla gelmeyecek oyunlar oynarlar, işte mesela ben seni hiç sevmedim paraydı benim sevdiğim, haha haaaa diye karşılarına geçip rol yapar sonra da hıçkıra hıçkıra ağlarlar. Nasıl bir zeka ürünüdür bu tiyatro yaw ?

Basak said...

bi de bunların ilk sevime ya da tecavüzde hamile kalanları vardır, gerçi bu ekol 80lerden çok 60'lı, 702li yıllara aitti. Filiz Akınlar, Hülya Koçyiğitler hep ilk sevişmede hamile kalmışlardır.

Bu arada Atilla kahve zemine siyah comment yazısını okuyucularını şaşı yapmak için kasten mi seçtin acaba??::PPPPP:))

Attila said...

@Basak
Kahve zemin uzerine siyah yazısı kotu olmuş ama bende oyle gözükmüyor. Nasıl düzeltebileceğime bir bakarım ama. Şaşı bak şaşır blogu olmasını istemem tabi ki.